TCO-TC IRIS Historiek

"Historiek"

‘FUSIECLUB TCO – TC IRIS vzw’ werd begin 2003 met veel ambitie boven de doopvont gehouden. TC IRIS -met een geschiedenis van meer dan 20 jaar- en TCO – ook al een 10-tal jaren ‘ervaring’- staken aan het begin van het nieuwe millennium de koppen bij elkaar. Gesteund door de gemeente werd samengewerkt aan de oprichting van één gloednieuwe tennisclub.

Al snel groeide TCO-TC IRIS uit tot een van de mooiere clubs uit de omgeving met 8 verlichte buitenterreinen en 4 indoorterreinen. In juli 2003 werd een splinternieuwe kantine en kleedkamers in gebruik genomen. En in september 2005 openden we onze indoorhal met 4 indoorterreinen.

Zo’n tiental jaren later maakt een andere racketsport, namelijk padel, zijn opmars in België. Hierbij kon TCO- TC IRIS uiteraard ook niet achterblijven. In 2020 nam een vriendengroep, allen jeugdleden van de tennisclub, het initiatief om TCO – TC IRIS ook als padelclub op de kaart te zetten. En zo geschiedde: de club werd uitgerust met 2 spiksplinternieuwe padelterreinen en werd zo de eerste padelclub in Oudsbergen.

De uitdaging: een goede mix tussen competitie en recreatie, tussen jong en oud(er), tussen inspanning en ontspanning. Een mix die terug te vinden is in onze clubwerking en activiteitenkalender. Met ruime aandacht voor jeugdtennis en jeugdwerking. Perfect geïllustreerd door het feit dat onze club door de VTV eind 2005 en eind 2006 werd uitgeroepen tot dé “MEEST JEUGDVRIENDELIJKE CLUB VAN VLAANDEREN”. En in 2006 zelfs tot “dé JeugdTOP-tennisclub van Vlaanderen”. Zolang al als onze club bestaat behaalden we elk jaar het label ‘Jeugdvriendelijke tennisclub’. Een unicum. Onze jeugdwerking is gebaseerd op een brede basiswerking met veel aandacht voor Kidstennis. De ruime aandacht ook voor de recreant en starter weerspiegelt zich in het feit dat wij één van de Limburgse pilootclubs waren voor het START-TO-TENNIS-project en dit verder succesvol doorzetten.